print

Získali sme STRIEBRO pre slovenský grafický dizajn :)

3. Novembra 2021 By Milan
Najlepšie umiestnenie spomedzi krajín strednej Európy.

V septembri prebehla medzinárodná dizajnérska súťaž Card Coutre Award Fedrigoni. Keď som sa dozvedel o existencii tejto súťaže, prvé, čo mi prebleslo hlavou bolo, že pôjde skôr o komornú súťaž. Opak však bol pravdou. V tejto fáze pokrývala Nemecko, Rakúsko, Českú republiku, Maďarsko a Slovensko. Súťaž bola silno obsadená, nielen čo do počtu, ale hlavne kvality. Popredné dizajnérske tímy z týchto krajín prihlásili do súťaže viac ako 350 projektov, pričom jedinou podmienkou bolo použitie papierov od výrobcu Fedrigoni. Spoločnosť Fedrigoni má už 400 rokov a vo svojej ponuke tisíce položiek všetkých druhov papierov. Keďže papiere od Fedrigoni patria k najdrahším, ale zároveň aj najkvalitnejším v Európe, siahajú po nich najmä popredné  spoločnosti a spoločnosti, ktorým veľmi záleží na kvalite ich prezentácie. Neustále k nim patria takí velikáni ako Mercedes, BMW, Hans Grohe alebo Edding.

Na fotografii: Milan Jursa a Sylvia Jursová

Súťažili sme s imidžovo - produktovým katalógom spoločnosti ARTRA (výrobca pracovnej obuvi, ktorá sa nosí v 32 krajinách Európy), pre ktorú je predaj pomocou klasických katalógov neoddeliteľnou súčasťou obchodnej stratégie a marketingu, pričom nezanedbáva ani digitálnu formu prezentácie a predaja. Polygrafický a grafický priemysel vystavili digitálne médiá za poslednú dekádu enormnému tlaku, čo malo za následok presun od kvantity ku kvalite. Nároky na kvalitu práce grafických dizajnérov a na materiály a technológie stúpli rádovo. Tento trend pozorujú klienti a dizajnéri po celom svete a bol aj častou témou rozhovorov s kolegami zo zahraničia počas zážitkovej grilovačky. 

Získali sme nomináciu v jednej zo štyroch kategórii „Grafický dizajn a komunikácia“. Slávnostné vyhlásenie a odovzdávanie cien sa konalo v rakúskom horskom stredisku Maria Alm, za prísnych protikovidových opatrení, kôli ktorým bol počet hostí významne zredukovaný. Na slávnostnom gala večere sa nám podarilo nomináciu premeniť na striebro a dosiahnúť tak najlepšie umiestnenie spomedzi nefrankofónnych krajín. Vďaka striebru sa nám podarilo nominovať do celoeurópskej súťaže a nechať tak vizitku kvality slovenského grafického dizajnu v Európe. Všetkých priaznivcov a priateľov prosíme, držte nám palce. Ocenený projekt si môžete pozrieť tu.

Milan Jursa, CEO

Tím ARTRA katalógu 2021/22

Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.
Enter